4 tips om uw airco goed te gebruiken in de zomer!

Goed nieuws: De zomer komt er weer aan! Om er zeker van te zijn dat u optimaal gebruik kunt maken van uw airco geven we u 4 tips om het lekker koel in huis te houden met de airco. Lees hieronder alle tips en ga goed voorbereid de zomer in. 

Houd de ramen en deuren zoveel mogelijk dicht

Via de ramen en de deuren komt veel warme lucht binnen. Om de airco zo energiezuinig mogelijk te laten werken is het daarom aan te raden om overdag de ramen en deuren gesloten te houden. Als de toevoer van warme lucht geminimaliseerd kan worden is het voor de airco een stuk gemakkelijker om de kamer gekoeld te houden en zal de airco ook minder stroom verbruiken in de periode dat u uw ruimte gekoeld wilt hebben.

Zet de airco vroeg aan 

Wacht niet tot de warmte in de kamer is. Zet gerust als u wakker bent meteen de airco in bijvoorbeeld de woonkamer aan. Voorkomen is beter dan genezen. De airco zal niet blijven koelen als de gewenste temperatuur bereikt is. U hoeft dus niet bang te zijn dat er enorm hoge elektriciteitskosten zijn als u de airco s ’ochtends vroeg aan zet. 

Gebruik een ventilator 

Als de verspreiding van de gekoelde lucht niet snel genoeg voor u gaat is het handig om een ventilator te gebruiken. Een ventilator kan de gekoelde lucht sneller naar de gewenste ruimte blazen en zo zal het ook sneller aangenaam worden in de gehele ruimte. Zodra de plaats die het verst van de airco vandaan is goed gekoeld is kan de ventilator worden uitgezet of weggehaald. 

Stel de juiste mode en de juiste tempratuur in

Het is belangrijk dat u de juiste mode gebruikt als u na het verwarmen in de winter wilt gaan verkoelen in de zomer. Op uw afstandsbediening staat bij verwarmen een zonnetje aangegeven op de display van de afstandsbediening. Bij het verkoelen zal er een ijsvlokje verschijnen op de display. U veranderd de modus van uw airco door op de knop “Mode” te drukken op de afstandsbediening. Als u gaat verkoelen is het ook belangrijk de tempratuur wat lager in te stellen. Bijvoorbeeld 18 of 21 graden in plaats van 24 of 26 graden. 

Wilt u verkoelen met een airco in uw woning of pand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Related Blog

Scroll to Top