Airco’s voor bedrijfspanden (MKB’ers)

Tegenwoordig zijn airco’s overal te vinden: in woningen, restaurants, winkels, kantoren enzovoort. Als u zelf een bedrijfspand heeft, kan het interessant zijn om airco’s te installeren om ruimtes in de zomer koel te houden of om in de winter te verwarmen. In deze blog zullen we de voordelen van airco’s in bedrijfspanden uitleggen.

Besparen op stookkosten

Met airco’s kunt u flink besparen op stookkosten. Een airco verbruikt stroom om te verwarmen, en elektriciteit is goedkoper dan gas. Bedrijven kunnen tot wel 40% besparen op stookkosten door airco’s te gebruiken, afhankelijk van de isolatie en het gebruik van de airco. We raden bedrijven aan om deskundig advies in te winnen bij een installateur om een inschatting te maken van het stroomverbruik van de airco’s en het verminderde gasverbruik. Zo kunt u samen de jaarlijkse besparingen berekenen.

PS: Airco’s in combinatie met zonnepanelen zijn nog aantrekkelijker! Heeft uw bedrijf al zonnepanelen of bent u van plan deze te laten plaatsen? Bekijk dan meteen of het interessant is om ook airco’s aan te schaffen.

Het perfecte binnenklimaat

Dankzij airco’s is het mogelijk om het ideale binnenklimaat te creëren, zowel in de zomer als in de winter. In de winter kunt u de ruimte verwarmen en in de zomer koelen. Dit is prettig voor zowel klanten als personeel. Klanten blijven liever in een winkel of restaurant waar het koel is in de zomer, en bij bijvoorbeeld kapsalons wordt dit vaak als zeer positief ervaren. Ook het personeel werkt graag in een koele ruimte tijdens warm weer, zodat de concentratie niet afneemt en de productiviteit wordt verhoogd.

Beter beheer en inzicht in het gebruik

De nieuwste airco’s kunnen vaak worden bediend via een app op uw telefoon of tablet. Via de app kunt u tijdschema’s instellen voor de airco’s om te verwarmen of te koelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u niet onnodig aan het verwarmen of koelen bent. U kunt ook het stroomverbruik van de airco’s zien, individueel en als geheel, via de app. Dit geeft u direct inzicht in het gebruik van de airco’s en helpt u om nog meer te besparen.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van airco’s in uw bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Related Blog

Scroll to Top