046 23 40 100 info@jgairco.nl

FAQ

Hoeveel stroom verbruikt een airco?

Het stroomverbruik van een airco is afhankelijk van het vermogen en hoe intensief de airco gebruikt word. Om u een zo goed mogelijk beeld te geven hoeveel stroom een airco gebruikt gaan we uit van een gemiddeld energiegebruik voor het verwarmen en koelen per jaar (1400 uur verwarmen en 350 uur verkoelen). 1400 uur verwarmen met een airco verbruikt rond de 1300kW, 350 uur verkoelen met een airco beruikt rond de 250kW. In veel situaties zal dit lager of hoger uitvallen afhankelijk van het vermogen, intensiteit van gebruik en isolatie.

Is er een aparte groep nodig voor mijn airco(‘s)?

Nee, voor één airco is er geen aparte groep nodig. Om rekening te houden met de belasting op de groep kunt u het volgende aanhouden: 2,5kW 700Watt 3,5kW 900Watt 5kW 1,4kW.

Is een airco geschikt als verwarming?

Een airco is zeer geschikt om mee te verwarmen. U kunt het vergelijken met de airco in uw airco. Een airco verwarmt de lucht, dus zolang de lucht goed verkoelt of verwarmt blijft, en niet bijvoorbeeld naar buiten kan gaan zal de ruimte gemakkelijk verwarmt of verkoelt worden. Een airco is een bijverwarming, in combinatie met vloerverwarming ideaal. In de winter kan het zijn dat uw airco afslaat, doordat de condens gaat bevriezen. Dit is niet schadelijk voor uw airco, dit is puur ter beveiliging van de airco. Dit zal (in Nederland) slechts enkele keren gebeuren.

Hoeveel geluid maakt een airco?

Zowel het binnen en buitendeel van een airco maken geluid. Het binnendeel van een airco zal rond de 35DB maken op een gemiddelde stand. Dit is vergelijkbaar met het geluid in een bibliotheek, of fluisteren op 5m afstand. De buitenunit maakt maximaal rond de 50DB, dit zal dus enkel bij het opstarten even te horen zijn en is te vergelijken met het geluid dat een koelkast maakt of regen.

Airco of warmtepomp?

Een airco is ook een warmtepomp (lucht-lucht warmtepomp), wat een gehele warmtepomp installatie (lucht- water) als voordeel heeft is dat je ook je kraan, douche etc. eraan kunt aansluiten en verwarmen. Vaak zijn Lucht- water warmtepompen een stuk duurder, en zal de installatie wat langer en ingewikkelder zijn.

Hoeveel kW heb ik nodig voor mijn ruimte?

Dit is afhankelijk van uw ruimte, voor een woonkamer is een 3,5kW of 5kW airco vrijwel altijd voldoende. Voor een slaapkamer is een 2,5kW al voldoende. Wilt u de gehele bovenverdieping ermee verkoelen of verwarmen is er een 3,5kW nodig (Soms is het niet mogelijk om een gehele bovenverdieping te verwarmen of verkoelen met een airco!).

Wat zijn de voordelen van een Multi split?

Vaak wordt de buitenunit al niet mooi ervaren, daarom kunnen er meerdere binnendelen worden aangesloten op één buitendeel. Dit kan oplopen tot 5 binnendelen op 1 buitendeel.

Wat zijn de nadelen van een Multi split?

Helaas heeft een Multi split airco ook nadelen zoals: de binnendelen moeten op dezelfde mode staan, u kunt dus niet met 1 binnendeel verwarmen en tegelijk met de andere verkoelen. Vaak is er wat minder capaciteit, zo wordt een 2,5kW en een 3,5kW binnendeel aangesloten op een 5kW buitendeel. Ook zijn Multi split airco’s wat duurder in prijs (vooral 2-1 Multisplits).

Wat kan ik allemaal met mijn airco?

De airco’s die wij leveren kunnen allemaal verwarmen, verkoelen, ontvochtigen en ventileren.

Hoe lang duurt het installeren van een airco?

Het installeren van een airco duurt +/- 4 uur.