Over Ons

Leer ons, en onze visie beter kennen door deze pagina

Over Ons

JGairco is een airco installatiebedrijf gelegen in Sittard. We zijn een jong, ambitieus bedrijf met volledige aandacht voor de klant. In de zomer van 2021 is JGairco opgericht, ondertussen zijn er al honderden airco´s naar tevredenheid geplaatst. We zijn enorm trots op onze reviews, dit is voor ons een bevestiging dat we onze kernwaarde goed uitvoeren namelijk: Het leveren en monteren van kwalitatief goed opgeleverde installaties. Ook onderscheiden we ons door ook na de montage goed bereikbaar te blijven voor onze klanten als er nog vragen zijn, of om kleine problemen op te lossen.

Ontmoet ons Team

Glenn Saes

Adviseur

Jason Geuns

Monteur

Waarom JG Airco

Hieronder zijn verschillende punten te vinden waardoor JGairco zich onderscheid.

Prijs

JGairco werkt met een vaste prijslijst zodat de klant niet voor verassingen komt te staan, zodra de offerte is opgemaakt en ondertekend is komen er achteraf geen verassingen. Wij staan voor een eerlijke prijs voor zowel de installatie als de levering van de airco´s.

Kwaliteit

JGairco levert kwalitatief goede airco´s en een uitstekende montage. We staan achter alle merken airco´s die we aanbieden en installeren de installatie precies zoals u in gedachte heeft. Vooraf overleggen we precies de wensen zodat we onze beloftes na kunnen komen. Onze monteurs zijn gecertificeerd om het werk vakkundig uit te voeren en laten de werkplek netjes achter.

F-Gassen Gecertificeerd

JGairco werkt met een vaste prijslijst zodat de klant niet voor verassingen komt te staan, zodra de offerte is opgemaakt en ondertekend is komen er achteraf geen verassingen. Wij staan voor een eerlijke prijs voor zowel de installatie als de levering van de airco´s.

Advies op maat

JGairco bezoekt voor iedere installatie de klant en neemt de volledige montage en offerte samen door, zo is er precies duidelijk welk merk en soort installatie het beste bij uw wensen past.

Nette Montage

We hebben communiceren op een heldere manier en komen onze afspraken na. Dat geldt ook voor tijdigheid en netheid. U kunt dit nalezen in onze reviews, waar we trots op zijn.

Na de dienst

Ook na de opname of na de montage staat JGairco voor u klaar voor vragen of andere zaken. Het contact loopt direct en vlot, zodat we u snel van dienst kunnen zijn.

FAQ

Hieronder vind u een kort antwoord op eventuele vragen die u kan hebben tijdens het
opvragen van informatie over airco´s.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?

Een airco in een woonkamer zal jaarlijks rond de 1500kW en een airco op de slaapkamer verbruikt jaarlijks rond de 300kW. Het verbruik van een airco is zeer afhankelijk van het vermogen van de airco en van het gebruik van de airco.

Is er een aparte groep nodig voor mijn airco(‘s)?

Nee, voor één airco is er geen aparte groep nodig. Om rekening te houden met de belasting op de groep kunt u het volgende aanhouden:

  • 2,5kW airco = 900Watt belasting op de groep
  • 3,5kW airco = 1200Watt belasting op de groep
  • 2,5kW airco = 1400Watt belasting op de groep

Hoeveel kW heb ik nodig voor mijn ruimte?

Wij gebruiken de volgende berekening: m3 x factor = vermogen nodig (in Watt)

  • Factor goed geïsoleerd: 30
  • Factor redelijk geïsoleerd: 40
  • Factor Slecht geïsoleerd: 50

Hoe lang duurt het installeren van een airco?

Het installeren van een airco duurt met twee mensen +/- 4 uur (8 arbeidsuren). Dit is een gemiddelde, dit kan verschillen per installatie.

Is een airco geschikt als verwarming?

Een airco is zeer geschikt om mee te verwarmen. U kunt het vergelijken met de airco in uw airco. Een airco verwarmt de lucht, dus zolang de lucht goed verkoelt of verwarmt blijft, en niet bijvoorbeeld naar buiten kan gaan zal de ruimte gemakkelijk verwarmt of verkoelt worden. Een airco is een bijverwarming, in combinatie met vloerverwarming ideaal. In de winter kan het zijn dat uw airco afslaat, doordat de condens gaat bevriezen. Dit is niet schadelijk voor uw airco, dit is puur ter beveiliging van de airco. Dit zal (in Nederland) slechts enkele keren gebeuren.

Hoeveel geluid maakt een airco?

Zowel het binnen en buitendeel van een airco maken geluid. Het binnendeel van een airco zal rond de 35DB maken op een gemiddelde stand. Dit is vergelijkbaar met het geluid in een bibliotheek, of fluisteren op 5m afstand. De buitenunit maakt maximaal rond de 50DB, dit zal dus enkel bij het opstarten even te horen zijn en is te vergelijken met het geluid dat een koelkast maakt of regen.

Airco of warmtepomp?

Een airco is ook een warmtepomp (lucht-lucht warmtepomp), wat een gehele warmtepomp installatie (lucht- water) als voordeel heeft is dat je ook je warme water elektrisch kunt voorzien.  Vaak zijn Lucht- water warmtepompen een stuk duurder, en zal de installatie wat langer duren en ingewikkelder zijn.

Welke functies heeft een airco?

De airco’s die wij leveren kunnen allemaal verwarmen, verkoelen, ontvochtigen en ventileren.

Scroll to Top